Bulvių vėrinukai su svogūnais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Patiekalas iškylautojams.

Ingridientai

bulvės: 1 kg
200 g lašinukų su raumenuku,
500 g svogūnų,
grietinė: 200 ml
druskos ir pipirų,
1 šaukštas vyno acto,
aliejaus, rozmarinų.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
8 medinius iešmelius pamerkite į vandenį. Bulves nuplaukite, apie 10 min. apvirkite.
2
Lašinius supjaustykite maždaug 5 cm ilgio riekelėmis.
3
Bulves nusunkite, atvėsinkite ir, nelygu jų dydis, perpjautas pusiau, ketvirčiais ar sveikas pakaitomis su lašinukais sumaukite ant iešmų.
4
Apšlakstykite aliejumi, pabarstykite rozmarinais ir apie 10 minučių vis pasukdami kepkite virš žarijų.
5
Dažiniui nuluptus svogūnus supjaustykite su žiedais.
6
Grietinėlę išplakite su prieskoniais bei actu ir įmaišykite svogūnus.