Citrininis varškės pyragas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

kiaušiniai: 3 (vidutinio dydžio, atskirti)
liesa kreminė varškė: 360 gramų
grietinėlės skonio pudingo milteliai: 20 gramų
cukrus: 250 mililitrų
citrinos: 2 (didesnės)
citrinų esencija: 1 arbatinio šaukštelio
neriebi grietinėlė: 1/2 puodelio
vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
ryžių miltai: 1/2 puodelio
kvietiniai milteliai: truputį daugiau nei 1/2 puodelio
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia švariai nuplauname citrinas bei nutarkuojame jų žievelę. Vengiame balto sluoksnio po žievele – jis būna kiek kartus, todėl stengiamės tarkuoti tik geltoną paviršių.
2
Tuomet kiaušinių trynius išsukame su cukrumi bei varške. Po truputį maišydami masę, supilame grietinėlę. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei po truputį pilame į tešlą. Gerai išmaišę, sudedame citrinos esenciją, vanilinį cukrų bei tarkuotas citrinos žieveles.
3
Galiausiai baltymus išplakame iki standžių putų, atsargiai įmaišome į tešlą. Supilame tešlą į turimą kepimo formą. Kepame įkaitinoje iki laipsnių temperatūros orkaitėje, maždaug minutes. Patiekiame tik atvėsusį pyragą. Geriausia prieš patiekimą pyragą dar palaikome šaldytuve maždaug valandas.