Cukinijų apkepas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Jei sukate galvą, ką pasigaminti greitiems pietums ar vakarienei, o šaldytuve vos keli produktai, tuomet šis receptas puikiai tiks! Maistingas, skanus, kvapnus, spalvingas ir vosi š kelių ingredientų cukinijų apkepas puikiai išpildys visus Jūsų lūkesčius!

Ingridientai

1 kg cukinijos
2 puodeliai tarkuoto čederio sūrio
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
Druska, pipirai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
2
Cukiniją nuplauti, nulupti (nebūtina) ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Pagardinti prieskoniais ir trumpam palikti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų vandens perteklius.
3
Dubenyje išplakti kiaušinius su pienu, pagardinti prieskoniais.Suberti puodelį sūrio ir kartu išmaišyti.
4
Paruošti kepimo indą, jį padengti kepimo popieriumi. Pagrindą padengti cukinijų riekelių sluoksniu.
5
Pabarstyti sūrio ir vėl padengti cukinijų riekelėmis, jas užpilti pieno, kiaušinių ir sūrio mišiniu.
6
Galiausiai baigti dėlioti cukinijų riekeles paskutiniam sluoksniui ir viršų pabarstyti sūriu.
7
Kepti apie 1 val, kol viršus apskrus, gražiai paruduos ior sūris išsilydys.
8