Gaivios salotos su riešutais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

kelių saujų garžgarsčių lapelių
1 raudono svogūno
1 avokado
3 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
2 šaukštų citrinos sulčių
1 šaukšto mėgiamo garstyčių padažo
druskos
pipirų
saujos graikinių riešutų.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki laipsnių temperatūros. Riešutus suberkite į kepimo skardą ir kepkite minutes. Tada riešutams leiskite atvėsti, o atvėsusius juos susmulkinkite. Mažame indelyje suplakite aliejų, citrinos sultis ir garstyčių padažą. Tai geriausia daryti užsukamame stiklainėlyje. Gautą padažą pagardinkite druska ir pipirais. Atskirame dubenyje sumaišykite garžgarsčių lapus ir plonai pjaustytą svogūną. Ant salotų užpilkite dalį padažo ir išmaišykite. Tada pasirinkite lėkštę, kurioje ir patieksite salotas. Sudėkite salotas, o ant jų viršaus riekelėmis dėkite supjaustytą avokadą. Viską apšlakstykite likusiu padažu ir apibarstykite kapotais riešutais. Patiekite su rieke jūsų mėgstamos duonos. Skaitytoja sako, kad šias salotas reikia gaminti tada, kada ruošiatės valgyti, nes jos skaniausios ir estetiškiau atrodo šviežios, nes avokadas linkęs greit juoduoti, nebent jį dosniai apšlakstysite citrinos sultimis. Skanaus!