Grikių troškinys moliniame inde

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Begalo skanus troškinys, tiks ir patiks visai jūsų šeimai ar svečiams.

Ingridientai

200 g triušienos filė
50 g rūkytos šoninės
0.5 kg grikių
10 slyvų
morkos
svogūno
česnako
čili
pomidorų
šampinionų
krapų
petražolių
aliejaus
miltų
grietinės
juodųjų serbentų padažas
pipirų
druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Užpilame verdančiu vandeniu grikius, paliekame nokimui.
2
Triušienos filė pjaustome kubeliais, smulkiai smulkiname rūkytą šoninę, svogūnus - žiedeliais, pomidorus – arbatinio šaukšto dydžio gabaliukais. Viską sudedame į dubenį. Triušienos kubelius pasūdome, pagardiname juodaisiais pipirais ir aštriu juodųjų serbentų padažu.
3
Paruoštą troškinimui masę padaliname į molinius troškinimo indelius. Ant triušienos krauname pomidorų griežinėlius. Dedame po kelis šaukštus grikių, ant viršaus slyvas, svogūnus, smulkintą česnaką ir dėl skonio čili, krapų ir petražolių.
4
Įpilame į kiekvieną indelį po šaukštą aliejaus, arbatinį šaukštelį grietinės ir pomidorų padažo, likusią dalį užpilame vandeniu, kad būtų galima uždengti dangteliu.
5
Uždarome molinį indelį, sudedame į įkaitintą orkaitę, troškiname 45 minutes, 180C temperatūroje.
6
Tuo laiku pasigaminame troškiniui padažą. Smulkiname grybus. Sukapojame svogūną ir grybus, paskrudiname karštame aliejuje.
7
Atskirai apkepiname miltus ir į juos įpilame naminio sultinio, maišydami kaitiname kol pradeda tirštėti. Įmaišome grietinės, keptą svogūną ir grybus, pagardiname juodaisiais pipirais ir druska.
8
Išėmus iš orkaitės molinius indelius, į kiekvieną įpilame po du šaukštus paruošto padažo, barstome prieskoninėmis žolelėmis.