Gruziniška adžika

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Gaminamas per 6 dienas.

Ingridientai

1 kg čili
500 g raudonosios paprikos
500 g pomidorų
100 g česnakų
50 g kalendros
50 g petražolės
50 g salierų lapų
1 a.š. kalendros grūdelių
250 g druskos
50 ml aliejus
30 ml acto 9 proc.
Paikus pagardas prie mėsos patiekalų
aštraus maisto mėgėjams
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Čili išdedame ant didelio padėklo ir padedame vėsioje vietoje paroms, kad apvystų. Po to, pipirus paruošiame, išimkite sėklas ir nupjaustome galiukus. Užverdame actą ir atvėsiname. Visus nurodytus produktus susmulkinkite virtuviniu kombainu. Kruopščiai išmaišome mediniu šaukštu. Į masę įberiame druskos ir kalendros grūdelius, supilame actą, gerai išmaišome ir padedame vėsioje vietoje paroms, kartkartėm pamaišydami. Kai adžika susistovės, sudedame į sterilizuotus stiklainius ir pasterizuojame, ant viršaus užpildami aliejaus ir uždarome. Laikome šaltoje ir tamsioje vietoje. Pirštelius laižysite.