Jautienos kepsnys su grybų ragu ir polenta

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

Polenta: 3/4 stiklinės miltelių
Sviestas: 20 g, susmulkintas
Parmezano sūris: 1/4 stiklinės sutarkuoto
Aliejus: 1 valgomasis šaukštas
Jautienos nugarinė: 4 gabalėliai po 200 g
Sviestas: 30 g
Kelmučiai: 250 g, suketvirčiuoti
Jautienos sultinys: 1 stiklinė
Garstyčios: 2 valgomieji šaukštai
Čiobreliai: keletas žiupsnelių
Grietinėlė: 2 valgomieji šaukštai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Užvirinkite stiklinės vandens didelėje gilioje keptuvėje. Palengva sudėkite polentos miltelius nuolatos maišydami. Sumažinkite liepsną ir pakepinkite kartais pamaišydami minučių, kol polenta nebekibs prie keptuvės kraštų. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite sviestą bei parmezaną. Maišykite, kol masė taps vientisa.
2
Patepkite aliejumi nugarinę ir užberkite prieskonių. Įkaitinkite keptuvę ant didelės liepsnos ir kepkite kepsnius po minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps. Tada nuimkite nuo ugnies, uždenkite folija ir palikite min.
3
Ištirpinkite sviestą toje pačioje keptuvėje ant vidutinės liepsnos. Pakepinkite kelmučius minutes maišydami, kol įgaus auksinį atspalvį. Įpilkite sultinį, sudėkite garstyčias ir užberkite čiobrelių. Pavirinkite minutes, kol tūris sumažės pusiau. Įmaišykite grietinėlę.
4
Įdėkite polentos į lėkštę. Tuomet įdėkite kepsnį ir nepagailėkite grybų ragu ant jo. Pastaba: polenta dažnai maišoma su bulvių koše, kai iš tikrųjų ji yra pagaminta iš kukurūzų ir kilusi iš šiaurės Italijos. Tai - puiki alternatyva bulvių košei.