Kalėdinis vaisių pyragas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Kvepiantis Kalėdomis, labai gardus ir nesudėtingai pagaminamas pyragas, kurio aromatas ir skonis Jums sukels šypseną bei namus pavers dar jaukesniais!

Ingredientai

750 g džiovintų vaisių mišinio
180 g sviesto
150 g rudojo cukraus
1 šaukštas medaus
100 ml brendžio
0,5 šaukštelio sodos
3 kiaušiniai
200 g miltų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Džiovintus vaisius nuplauti, nusausinti, sudėti į keptuvę, įdėti sviestą, cukrų, medų ir įpilti brendžio, palaikyti ant vidutinės ugnies, kol sviestas išsilydys o cukrus gerai ištirps, tuomet įberti sodos, pamaišyti ir palikti, kad atvėstų.
2
Pasiruošti kepimo indą, jį padengti kepimo popieriumi.
3
Įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių.
4
Į atvėsusį vaisių mišinį suberti miltus, įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti ir gautą masę sudėti į kepimo indą, tolygiai paskirstyti, uždengti kepimo folija ir kepti apie 2 valandas.
5
Pyragui iškepus neskubėti jo ištraukti, geriau jį palikti, kol visiškai atvės ir tik tuomet išimti iš kepimo indo.