Kepta žuvis su žolelėmis ir mandarinais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

upiniai upėtakiai po 400 g: 4 (gali būti ir kitokia žuvis)
krapai
petražolės
čiobreliai
mandarinai: 2
porų stiebai: 4
česnakas: 4 skiltelės
alyvuogių aliejus
sviestas
druska
pipirai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pradžioje upėtakius nuvalykime ir išdarinėkime. Mandarinus nuplaukime bei supjaustykime milimetrų storio griežinėliais. Tuomet česnakų skilteles nulupkime ir susmulkinkime.
2
Antrame etape upėtakius paskaninkime druska ir pipirais, į kiekvieno jų vidų įdėkime ketvirtadalį prieskoninių žolelių bei po vieną susmulkintą česnako skiltelę, prieskonius gerai įtrinkime.
3
Baltąją porų kotų dalį atsargiai įpjaukime, tačiau ne iki galo, juos nuplaukime. Tuomet porus maždaug minutę apvirkime verdančiame vandenyje, pasistenkime, kad poro stiebo sluoksniai neišsiskirtų. Apvirtus porus atsargiai ištraukime iš vandens.
4
Galiausiai kepimo skardą išklokime kepimo popieriumi, sudėkime apvirtus porų stiebus, apšlakstykime tirpintu sviestu, pagardinkime druska. Ant porų klokime žuvis, ant upėtakių sudėkime mandarinų griežinėlius, apšlakstykime alyvuogių aliejumi, pabarstykime druska bei pipirais pagal savo skonį. Žuvis kepkime iki laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių. Ragaujam su šeima ar draugais. Skanaus:)