Kiauliena aštriame abrikosų ir medaus marinate

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

kiauliena: 500 gramų (sprandinė, nugarinė ar pan.)
abrikosų džemas: 3 valgomieji šaukštai
medus: 2 valgomieji šaukštai
sojos padažas: 1 valgomasis šaukštas
imbieras: 1 valgomasis šaukštas (tarkuotas)
sezamų aliejus: 1 arbatinis šaukštelis
aitriosios (čili) paprikos: 1
česnakas: 1 skiltelė (susmulkinta)
alyvuogių aliejus: 1 arbatinis šaukštelis
raudonos saldžiosios paprikos: 1
šviežių pavasarinių žaliųkų svogūnėlių su laiškais: 3
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia dubenėlyje sumaišome marinato ingredientus: abrikosų džemą, sojos padažą, imbierą, medų, sezamų aliejų, česnaką bei susmulkintą čili papriką. Tuomet Juostelėmis supjaustome mėsą ir paliekame marinuotis bent jau minučių. Jei turime daugiau laiko, mėsą galime marinuoti ir ilgiau. Tokiu būdu iškepusi ji bus minkštesnė, sultingesnė bei sodresnio skonio.
2
Tada keptuvėje įkaitinkime alyvuogių aliejų, sudėkime mėsą bei supilkime marinatą. Kepkime kelias minutes visai nemaišydami, kad kiauliena gražiai apskrustų ir truputėlį karamelizuotųsi, o padažas sutirštėtų. Mėsos gabalėlius apverskime, sudėkite šiaudeliais supjaustytas saldžiąsias paprikas bei žaliuosius svogūnus. Galiausiai pakaitinkime, kol paprikos truputį suminkštės, bet dar liks pakankamai traškios. Skaniausias šis patiekalas patiektas su Jūsų mėgstamais ryžiais. Skanaus!