Kulibianka

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Lietuvių kalbos žinovai supyktų išgirdę tokį pavadinimą, tačiau taip šis patiekalas vadinamas mūsų namuose. Jį gaminame labai retai, tačiau jis yra paprastas, nesudėtingas, bet tikrai labai skanus. Pagaminti "kulibianką" nereikia daug laiko, specialių ingredientų taip pat, o rezultatas - skanus, sotus patiekalas pietums.

Ingridientai

1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos (500g/6 tešlos gabalėliai)
500 g vištienos filė
200 g virtų ryžių
Prieskoniai: druska, pipirai, paprika, česnakas, svogūnas, žolelės ir kiti mėgiami pagal skonį.
Keletas pievagrybių (nėra būtina)
Šiek tiek pomidorų padažo
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Užšaldytą tešlą išimti, kad atšiltų ir būtų patogu kočioti.
2
Vištienos filė supjaustyti gabaliukais ir patroškinti keptuvėje. Jei naudojate pievagrybius, juos patroškinti kitoje keptuvėje.
3
Į dubenį suberti virtus ryžius, sudėti jau patroškintą vištieną ir, jei naudojate, pievagrybius, sudėti visus prieskonius, šiek tiek pomidorų padažo, viską išmaišyti.
4
Iškočioti tešlos lakštus, į jų vidų dėti atvėsintą įdarą, susukti.
5
Apvynioti kepimo popieriumi ir kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol tešla gražiai apskrus.
6