Lazanija iš Emilijos-Romanijos

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Lazanija iš Emilijos-Romanijos - jeigu ieškote recepto kaip pasigaminti lazaniją namie, šis receptas bus kaip tik. Ši lazanija yra nuostabaus skonio.Lazanija iš Emilijos-Romanijos - jeigu ieškote recepto kaip pasigaminti lazaniją namie, šis receptas bus kaip tik. Ši lazanija yra nuostabaus skonio.

Ingredientai

Padažas:
25 g sviesto,
25 g miltų,
1/2 litro pieno,
150 g sūrio „Mascarpone“,
druskos,
šviežiai maltų baltųjų pipirų,
2 žiupsneliai muskato žiedų***
Įdarui:
100 g kiaulienos dešros,
100 g Parmos kumpio,
1 svogūnas,
1-2 česnako skiltelės,
3 šaukštai alyvų aliejaus,
400 g avienos faršo,
1,5 šaukšto pomidorų tyrės,
1/2 litro vištienos arba daržovių sultinio,
1/4 litro sauso raudonojo vyno,
1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių,
1 ryšulėlis petražolių,
10 lazanijos lakštų (pusfabrikačių),
sviesto (formai ištepti),
30 g tarkuoto jauno parmezano.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Sviestą pakaitinkite, suberkite miltus, dar truputį pakaitinkite, tačiau neleiskite miltams patamsėti. Pamažu supilkite pieną ir 5 minutes pavirinkite.
2
Įmaišykite sūrį "Mascarpone", įberkite druskos, pipirų, muskato žiedų.
3
Dešrą ir Parmos kumpį supjaustykite plonais griežinėliais arba kubeliais ir atidėkite į šalį.
4
Svogūną ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite.
5
Plačioje keptuvėje įkaitinkite alyvų aliejų. Iš visų pusių pakepinkite avienos faršą.
6
Sudėkite svogūnus ir toliau kepkite. Sudėkite pomidorų tyrę ir česnaką, supilkite sultinį ir pusę raudonojo vyno. Pabarstykite druska, pipirais ir raudonėliais.
7
Kai skystis nugaruos, supilkite likusį raudonąjį vyną. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie - 25-30 minučių. Kai skystis beveik visai išgaruos, nukelkite nuo ugnies.
8
Petražoles nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskabykite ir sukapokite. Avieną sumaišykite su dešra, kumpiu ir petražolėmis. Iki 175-180 laipsnių C įkaitinkite orkaitę.
9
Stačiakampę ugniai atsparią formą ištepkite sviestu. Iš pradžių į formą įpilkite truputį padažo.
10
Sluoksniuokite lazanijos lakštus, avieną ir baltą padažą. Paskutinis sluoksnis - padažas ant lazanijos lakšto. Pabarstykite tarkuotu parmezanu ir minučių kepkite karštoje orkaitėje. Prie šio patiekalo labai tinka žalios arba mišrios salotos.
11
Jei norite lazanijos lakštus pasigaminti patys, skaitykite lazanijos gaminimo receptą.