Lazanija su vištiena ir varške

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

lakštai lazanijai: 230 gramų
svogūnai: 2
vištienos filė: 700-800 gramų
pievagrybiai: 300 gramų
pomidorų pasta: 150-200 gramų
žalios petražolės
bazilikai
džiovinti bazilikai
liesa varškė: 400 gramų
parmezano sūris: 100 gramų
mocarela: 150-200 gramų
kiaušiniai: 1
druska
juodieji malti pipirai
alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia pievagrybius perpjauname lygiai į keturias dalis, smulkiai supjaustome svogūną bei vištienos krūtinėlę. Įkaitiname keptuvėje alyvuogių aliejų bei pakepiname svogūną, kol šis pagels.
2
Tuomet sudedame į keptuvę pievagrybius, pakepame maždaug – minučių, sudedame vištienos krūtinėlės gabaliukus. Įberiame druskos, pipirų bei džiovintų bazilikų. Kepame, kol vištienos krūtinėlė pasidarys gražiai balkšva.
3
Po to įdedame pomidorų pastos. Išmaišome ir suberiame smulkintas petražoles, pagal skonį įberiame druskos bei pipirų. Ant silpnos ugnies troškiname maždaug – minučių.
4
Per tą laiką pagaminame skanų varškės padažą: sumaišome varškę su parmezanu, smulkintais žaliais bazilikais bei petražolėmis, trupučiu druskos bei pipirų, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
5
Tada įklojame į kepimo formą tešlos lakštą ant jo uždedame ketvirtadalį mėsos padažo, ant antro lakšto vėl uždedame mėsos padažo, ant trečio – trečdalį varškės padažo, ant ketvirto sluoksnio – trečdalį mocarelos. Tokia pačia tvarka sluoksniuojame toliau. Sukloję visus sluoksnius užbarstome parmezano.
6
Galiausiai uždengiame lazaniją folija bei maždaug pusvalandį kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Paskui foliją nuimame bei dar minučių pašauname į orkaitę. Tobulo skonio lazanija. Skanaus visiems valgantiems!