Makaronai su pikantišku brokolių padažu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

2 brokolio galvos (maždaug 780g) 
350 g makaronų
1/3 puodelio alyvuogių aliejaus
2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
1 smulkiai supjaustytas tailandietiškas čili pipiras
2 smulkiai supjaustytos ančiuvių filė
1-os citrinos sultys
1/4 puodelio smulkiai tarkuoto parmezano sūrio ir dar šiek tiek garnyrui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Užkaiskite didelį puodą vandens ir į jį įberkite druskos. Pripildykite dubenį ledinio vandens. Verdančiame vandenyje virkite brokolius maždaug minutes arba iki kol jie visiškai suminkštės. Naudodamiesi skylėtu samčiu, perdėkite išvirtus brokolius į ledinį vandenį ir leiskite jiems visiškai atvėsti. Nusausinę, supjaustykite.
2
Dabar į tą patį verdantį vandenį supilkite makaronus ir dažnai maišydami virkite juos maždaug minutes. Nupilkite vandenį, tačiau ne visą – pasilikite puodelio. Supilkite makaronus į sausą dubenį ir padėkite į šalį.
3
Metas užkaisti didelę keptuvę. Įpilkite puodelio aliejaus, sumeskite česnaką, čili pipirą ir ančiuvius. Kepkite maždaug minutę arba kol paskrus česnakas. Tada sudėkite brokolius ir maišydami kepkite dar maždaug minutes arba iki kol brokoliai sušils ir išsiskirs jų sultys. Į mišinį įpilkite šaukštą citrinos sulčių.
4
Supilkite brokolių mišinį ant makaronų, taip pat viską apiberkite puodelio tarkuoto sūrio ir pridėkite šaukštą aliejaus. Pagal skonį pagardinkite druska ir citrinos sultimis. Taip pat makaronus galite užpilti jų nuoviru. Viską sudėkite į dubenėlius, užtarkuokite dar šiek tiek sūrio ir patiekite.
5
Patarimas: brokolius galite paruošti net keturiomis valandomis anksčiau ir iki reikiamo momento laikyti šaldytuve.