Medaus tortas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Puikus tortas gimtadienio progai.

Ingridientai

Medus, skystas, 1 stiklinė
Cukrus, 1 stiklinė
Kiaušiniai, 3 vienetai
Sviestas, 200 gramų
Kvietiniai miltai, 5 stiklinės
Kepimo milteliai, 1 šaukštelis
Kremui
1 litras grietines
6 šaukštai cukraus pudros
0,5 šaukšto citrinos sulčių.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Kiaušinius, medų, cukrų, sviesta sudedame į didesnį indą ir apie 15 minučių vis pamaišydami kaitiname ant garų.
2
Baigdami kaitinti sudedame citrinos sultimis gesintą sodą arba kepimo miltelius.
3
Dar kiek pakaitinę, nukeliame nuo garų ir greitai suberiame miltus ir gerai išmaišome.
4
Tešlą palaikome šaldytuve apie 1,5 val.
5
Tada ją padalijame į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus. (prieš kepimą subadyti).
6
Iš tešlos likučių iškepamas lakštas kuris vėliau sumalamas apibarstymui.
7
Kremui grietinę išsukame su mikseriu, sudedame cukraus pudrą ir plakdami po mažu supilame citrinos sultis.
8
Pertepame viršų, apibarstome trupiniais ir papuošiame.
9