Moliūgo piurė su smulkinta triušiena

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Paprastas, sotus ir skanus patiekalas, kurį kiekvienas sodininkas, ar namų valdos turėtojas ras savo darže. Kitą dalį reikės paieškoti parduotuvėje ar turgelyje.

Ingredientai

3 kg triušio skerdienos
1 kg moliūgo
pusės kopūsto
150g pupelių
2 morkų
svogūno
česnako 2 skiltelių
krapų
petražolių
čili (pagal skonį)
pipirų
druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Imame greitpuodį, dedame visą triušienos skerdieną, užpilame vandeniu, kad triušiena būtų apsemta, sudedame mirkytas pupeles, smulkintą česnaką, pagardiname pipiru ir druska. Uždarome puodą ir verdame 35-40 minučių.
2
Tuo tarpu likusias daržoves dedame į virtuvinį kombainą, malame iki vientisos masės – piurė.
3
Pasibaigus virimui, nuoriname greitpuodį, išimame gerai išvirusią triušieną, padedame atvėsti ir į sultinį supilame daržovių piurė.
4
Užkaičiame puodą su sultiniu ir daržovių piurė ant silpnos ugnies kol užvirs.
5
Triušienos mėsą šakutės pagalba nukauliname, ji puikiai išvirusi ir beveik atšokusi, virtuviniu kombainu smulkiai sumalame, supilame į kaitinamą moliūgo, kopūsto pupelių morkų, svogūno piurė.
6
Maišydami kaitiname iki užvirs.
7
Imame dubenėlį, pilame piurė ir į stalą teikiame su gardžia juoda duona.