Plikyti blynai tai idealus patiekalas blynų ir lietinių mėgėjams. Šis receptas yra lengvai ir greitai paruošiamas, jis tikrai patiks visai jūsų šeimai.
Ingredientai
miltai: 1,5 stiklinės
pienas: 1 stiklinė
vanduo: 1 stiklinė
kiaušiniai: 6
sviestas: 60 g
vyšnių užpiltinė: 50 g
druska
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
Gaminimo eiga
1
Užvirkite vandenį ir pieną su druska, dėkite į jį kubeliais supjaustytą sviestą. Kai skystis vėl užvirs, nukelkite puodą nuo ugnies, energingai maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių, po truputį berkite miltus.
2
Statykite ant silpnos ugnies, maišydami žiūrėkite, kad tešla nepriliptų prie dugno. Kai tešla pagels ir atšoks nuo puodo kraštų (po 1-2 minučių), nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki 70 laipsnių temperatūros.
3
Nuolat maišydami po vieną muškite kiaušinius. Prieš įmušdami paskutinį kiaušinį, patikrinkite tešlos tirštumą - ji turi lengvai nuvarvėti nuo lopetėlės.
4
Blynelius kepkite gerai įkaitintame aliejuje keptuvėje. Masės pilkite daugiau, nei įprasta blyneliams, kad būtų storesni. Apkepkite iš abiejų pusių.
5
Tiekite pabarstę vaniliniu cukrumi, uogiene ar sirupu.
PALIKTI ATSILIEPIMĄ
El. pašto adresas nebus publikuotas.