Purus varškės apkepas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

varškė: 1 kilogramas (liesa)
manų kruopos: 12 valgomųjų šaukštų
pienas: 1,5 puodelio
kiaušiniai: 6 (dideli)
cukrus: 9 valgomieji šaukštai
vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
romo ekstraktas: keli lašai (neprivaloma)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia manų kruopas supilame į dubenėlį. Užpilame pienu bei atidedame į šalį, kol manų kruopos išbrinks.
2
Tada dubenyje kiaušinių trynius išplakame kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios, baltos masės.
3
Sudedame į dubenį varškę. Išmaišome bei smulkintuvu sutriname iki vientisos masės, kol visai neliks sausų varškės gabalėlių.
4
Tuomet supilame išbrinkusias manų kruopas (jei kruopos nesugėrė viso ant jų supilto pieno, viskas gerai, tiesiog supilame visą dubenėlio turinį).
5
Įlašiname kelis lašelius romo ekstrakto (neprivaloma) ir dar kartą visą masę labai gerai pertriname iki visiškai idealios vientisos konsistencijos.
6
Tada kitame dubenyje iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus.
7
Sudedame juos į dubenį su visais produktais. Lengvai, lėtais judesiais įmaišome baltymus į varškės masę.
8
Tuomet paruoštą masę supilame į kepimo indą (× cm dydžio), kurią išklojome su kepimo popieriumi. Paviršių gražiai išlyginame.
9
Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug - minučių. Jei matome, kad viršus kepimo metu pradeda pernelyg ruduoti, uždengiame folija.
10
. Galiausiai iškepus, išimame iš orkaitės bei kelias minutes palaukiame, kol sutvirtės. Pjaustome gabalėliais, dedame į lėkštes bei nedelsiant patiekiame. Valgome su norimais priedais pagal kiekvieno skonį: uogomis, uogienėmis, grietine ar panašiai. Mėgaujamės!