Skanūs keksiukai su šokoladu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

minkštas natūralus sviestas: 50 gramų
baltasis cukrus: 3/4 puodelio
vanilinas: 1 žiupsnelis
tarkuota citrinos žievelė: 1 valgomasis šaukštas
kiaušiniai: 3 (vidutinio dydžio)
šokolado traškučiai arba tarkuotas šokoladas: 100 gramų
kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
a. r. kvietiniai miltai: 1,5 puodelio
Pabarstymui:
rudasis cukrus: 2-3 valgomieji šaukštai
citrinos žievelė: žiupsnelis
cinamonas: 1/2 arbatinio šaukštelio
imbieras: žiupsnelis
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia sviestą gerai išsukame su cukrumi iki purios masės. Įberiame vanilino, citrinos bei išmaišome. Kiaušinius atsargiai atskiriame, baltymus išplakame iki standžių putų, o trynius įmaišome į sviesto masę.
2
Tuomet šokoladą susmulkiname mažais gabaliukais. Į sviesto, cukraus, trynių masę suberiame miltus, sumaišome su kepimo milteliais bei gerai išmaišome. Į tešlą įmaišome šokoladą, o tada ir kiaušinių baltymus.
3
Tada į specialią, keksiukams skirtą kepimo skardą įdedame keksiukų popierinius krepšelius. Sukrečiame po šaukštus su kaupu į kiekvieną krepšelį. Iki viršaus turi likti vos milimetrai. Dedame į žemiausią lygį orkaitėje. Jei naudojate paprastą orkaitę – kepkite maždaug minučių iki laipsnių temperatūros įkaitintoje temperatūroje.
4
Galiausiai, kol keksiukai keps, per - minučių paruošiae mišinį viršui: sumaišome cukrų, cinamoną, imbierą bei citriną. Išimame keksiukus iš orkaitės bei apibarstome juos. Tuomet vėl dedame į orkaitę ir kepame, kol apskrus bei įsmeigta šakutė neaplips tešla – maždaug apie minučių. Tikras gardumėlis!