Uzbekiškas plovas su vištiena

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

vištienos krūtinėlė: 500 gramų
jazminų ryžiai: 500 gramų
morkos: 500 gramų
svogūnų galvutės: 300 gramų
česnako galvučių: 2
prieskoniai plovui: 1 arbatinis šaukštelis
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiasia nuplauname bei gabalėliais supjaustome vištieną. Į gilią keptuvę arba puodą įpilame saulėgrąžų aliejaus, jį pakaitiname. Aliejuje apkepiname supjaustytus svogūnus.
2
Tada vištieną apiberiame druska, pipirais bei sudėjus į keptuvę kepame ant karštos ugnies. Tada sumažiname ugnį iki minimumo bei troškiname apie minučių.
3
Vidutine tarka sutarkuojame morkas bei sudedame ant vištienos vienodu sluoksniu, troškiname kažkur minučių.
4
Tuomet ryžius perliejame vandeniu. Įberiame į ryžius plovo prieskonių, įdedame nelukštentas dvi česnakų galvutes (gerai nuplauname bei nulupame nešvarųjį sluoksnį).
5
Ant vištienos lygiu sluoksniu supilame ryžius. Užverdame vandenį bei juo užpilame ryžius taip, kad jis apsemtų ryžius cm.
6
Tada uždengiame keptuvę dangčiu bei troškiname kažkur minučių. Nuėmus dangtį kruopščiai permaišome ryžius.
7
Troškiname dar kažkur minučių. Išjungiame ugnį, viską permaišome. Galiausiai leidžiame pastovėti dar - minučių. Skonis nuostabus!