Varškės – aguonų pyragas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

Pagrindui:
180 gr. sviesto
200 gr. cukraus
2 kiaušiniai
150 g ant. jogurto
1 a.š. kepimo miltelių
Miltų.
Varškės įdarui:
500 gr. varškės
3 kiaušiniai
200 gr. cukraus
1 citrinos sultys
2 šaukštai krakmolo
Vanilinio cukraus ( nebūtinai)
150 g aguonų.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Užmaišome tešlą, kad būtų grietinės tirštumo. Ketvirtadalį nupilame, įdedame šokoladinės kakavos ir dar truputį miltų. Išsukame . Tešla turi būti kieta.
2
Įdarui: Sumaišyti visus produktus iki vientisos masės.
3
Kepimo skardą ištepti sviestu, Sviesią tešlą. Supilti pusę varškės masės . Iš tamsios tešlos padaryti rutuliukus ir sudėti ant viršaus. Supilti likusią varškės masę neskubant, kad į tarpus tarp rutuliukų pakliūtų varškės ir jie nesusiliestų. Viršų barsčiau migdolų drožlėmis.
4
Dėti į įkaitintą laipsnių orkaitę ir kepti - min. Skanaus!!!