Virtinukai su mėsos įdaru

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Italų išradingumui gaminant įvairiausių formų makaronus ir įdarytus virtinukus, regis, nėra ribų. Savo kūrinius jie pavadina šmaikščiais pavadinimais: “Cappelletti” – tai mažos skrybėlaitės, ir jeigu virtinukus kruopščiai išlankstysite, tikrai bus į jas panašūs. Aštraus kartoko skonio šalavijai puikiai tinka prie mėsos patiekalų. Be to, jie labai sveiki, nes turi rūgimo rūgšties ir eterinių aliejų. Sakoma, kad viduramžiais apie augalus nusimanę vienuoliai benediktinai šalavijus per Alpes iš jų tėvynės – sausų kalnuotų Viduržemio jūros pakrančių – atgabenę pas mus.

Ingridientai

Tešla:
200 g kvietinių miltų,
1 kiaušinis,
1 kiaušinio trynys,
druskos,
1 šaukštelis alyvų aliejaus,
1-2 šaukštai vandens.
Įdaras:
100 g vytinto kumpio,
4-5 šalavijo lapeliai,
25 g sviesto,
200 g veršienos (virtos arba keptos),
3 šaukštai grietinėlės,
1 kiaušinis,
3 šaukštai tarkuoto parmezano,
druskos,
šviežiai maltų baltųjų pipirų,
miltų (pabarstyti ant lentos).
Patiekimas:
60 g sviesto,
50 g tarkuoto parmezano.
Pagal skonį:
12 šalavijų lapelių,
sviesto.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Iš aukščiau nurodytų produktų paruoškite makaronų tešlą, kaip aprašyta klasikinių makaronų be kiaušinio arba švabiškų makaronų receptuose, ir palikite pastovėti.
2
Kumpį ir šalavijų lapelius supjaustykite plonomis juostelėmis, trumpai pakepinkite svieste ir su veršiena bei greitinėle suplakite elektrinėje maišyklėje. Įmuškite kiaušinį, pabarstykite druska ir pipirais.
3
Iš tešlos iškočiokite lakštą ir supjaustykite kvadratėliais. Ant viršaus dėkite po šaukštelį įdaro, kraštus sudrėkinkite, sulenkite į trikampį ir užspauskite. Trikampį apsukite aplink pirštą, kraštus taip suspauskite, kad išeitų žiedelis (žr. "Tortellini" receptą).
4
Smaigalį užlenkite į viršų, kad virtinukai atrodytų kaip skrybėlaitės.
5
Sudėliokite ant miltais pabarstytos lentelės ir leiskite truputį apdžiūti.
6
Per kartus sumeskite virtinukus į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite kiekvieną porciją 15-20 min.
7
Kiaurasamčiu sudėkite į pašildytas lėkštes. Ištirpinkite sviestą ir užpilkite ant virtinukų. Pabarstykite tarkuotu sūriu.
8
Galite įdėti svieste pakepintų šalavijų lapelių.