Žaliasis padažas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Norite skaniai pasigaminti picą? Žaliasis padažas yra skirtas tikros picos mėgėjams, jį privalu išbandyti picos mėgėjams, liksite nenusivylę. Tradinis žaliasis padažas gaminamas iš bazilikų, česnakų, alyvuogių aliejaus, kedrų riešutų ir parmezano sūrio. Picą pagardinti galite ir „Marinaros“ padažo (jo gamyba straipsnyje „Klasikinis picų padažas „Marinara“).

Ingridientai

bazilikai: (100 g šviežūs)
kedrų riešutai: 2 šaukštai
Česnakai: 3 skiltelės
alyvuogių aliejus: 125 ml
Parmezano sūris: 4 šaukštai (tarkuotas)
juodieji pipirai (pagal skonį)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Kedrų riešutus pakaitinkite, kol pagels.
2
Česnako skilteles sutrinkite, sumaišykite su smulkintais bazilikais, įpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir sumaišykite, kad masė būtų vientisa (galima virtuviniu kombainu).
3
Maišydami po truputį supilkite likusį aliejų.
4
Įmaišykite tarkuotą parmezano sūrį ir pagardinkite juodaisiais pipirais.