Žuvies piršteliai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Žuvų piršteliai – puikus patiekalas, kai norisi valgyti, skaniai ir greitai. Pirkti pusgaminius – ne pats sveikiausias pasirinkimas, kai etiketėje mirgėte mirga konservantų pavadinimai. Ką tokiu atveju daryti? Gaminsime patys. Šis patiekalas sotus, skanus, nebrangus ir lengvai virškinamas. Tokio patiekalo verta pasigaminti daugiau ir pasidėti atsargai užsišaldant. Taip žuvų piršteliai gali gulėti ilgai ir neprarasti maistinių vertybių. Kai tik norėsite greitai užkąsti, išsiimame iš šaldiklio, 15 min. ir štai jums pietūs paruošti.

Ingridientai

1 kg menkės
1 svogūno
100 g džiūvėsėlių
2 v.š. majonezo
2 kiaušinių
aliejaus
prieskoninių žolelių
kmynų 1 a.š.
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
čili pagal skonį
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Žuvis išvalome, išrenkame kaulus ir sumulkiname mėsmale. Smulkiai kapojame svogūną, įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepinkite kol gražiai paruduos. Į žuvies faršą dedame svogūnus, beriame šaukštą džiūvėsių, smulkintų prieskoninių žolelių, majonezą, įmušame kiaušinius, pagal skonį sūdome. Jei mėgstate, įberiame kmynų – jie piršteliams suteiks pikantiško skonio. Žuvų faršą gerai išminkome ir suformuojame žuvų pirštelius. Pavoliokite juos džiūvėsiuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol tampa rusvi.
2
Į stalą teikiame su šviežiomis daržovėmis, karštomis bulvėmis. Likusius pirštelius sudėkite porcijomis į plastmasinius indelius ir užšaldome. Jūs visad atsargoj turėsite puikų ir greitai paruošiamą patiekalą netikėtam svečiui užklydus į svečius. Skanaus.