Žvejų troškinys

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

400 g nesukrintančių bulvių,
po 1 svogūną, laurų lapą,
30 g sviesto,
50 ml sauso baltojo vyno,
300 ml daržovių sultinio,
po 4 gvazdikėlius, kadagio uogas,
5 baltųjų pipirų grūdeliai,
500 g jūros žuvies filė,
1 citrinos sultys,
1 ilgavaisis agurkas (arba 3-4 trumpavaisiai),
50 g grietinėlės ar grietinės,
druskos ir maltų baltųjų pipirų,
ryšelio krapų.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais.
2
Svogūnus smulkiai supjaustykite, pakepinkite įkaitintame svieste.
3
Suberkite bulves, apkepkite.
4
Supilkite vyną ir sultinį, suberkite prieskonius ir ant vidutinio stiprumo liepsnos patroškinkite 20 min. Nuplautą nusausintą žuvies filė apšlakstykite citrinos sultimis ir palaikykite 10 min.
5
Agurką perpjaukite išilgai perpus, jei sėklos didelės - išimkite, o minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais.
6
Žuvies filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, kartu su agurku sudėkite į troškinį, sumažinkite liepsną iki minimalios ir 10 min. palaikykite uždengtame puode.
7
Įmaišykite grietinėlę ar grietinę, pasūdykite, įberkite pipirų, apibarstykite troškinį kapotais krapais.