23 spalio, 2023

Figos vaisiai

aloha admin

Šviežios figos vis dažniau sutinkamos mūsų prekybos centruose , todėl norime paskatinti naudoti šį gaivų maistingą bei skanų ingredientą savo maisto gamyboje.

Šviežios figos pasižymi unikaliu ir nuostabiu skoniu, kurį galima apibūdinti kaip medaus, citrusinių vaisių ir uogų derinį. Skonis saldus, bet ne pernelyg saldus, su subtiliu gėlių atspalviu. Šviežių figų tekstūra yra minkšta ir kramtoma, o viduje esančios mažos sėklos švelniai traška. Odelė plona ir švelni, todėl visas vaisius valgomas.

Šviežios figos yra neįtikėtinai universalios virtuvėje. Jomis galima gardinti tiek saldžius, tiek pikantiškus patiekalus, todėl jos yra mėgstamas virėjų ir namų šefų ingredientas.

Saldūs skanėstai:
Šviežios figos puikiai tinka vaisių salotoms, jogurto kokteiliams ir desertams gardinti. Jų natūralus saldumas suteikia patiekalams žavingo sudėtingumo.

Figos puikiai dera su įvairiais sūriais, sukurdamos harmoningą saldžių ir pikantiškų skonių pusiausvyrą. Išbandykite jas su ožkos sūriu, mėlynuoju sūriu arba brie ir paruoškite rafinuotą užkandį.

Figų uogienės:
Iš figų galima gaminti konservus arba uogienes. Jomis galima tepti skrebučius, gardinti blynus ar vaflius arba dėti į sūrių lentą.

Figos suteikia skonio salotoms ir pagrindiniams patiekalams. Jos puikiai tinka salotoms su žalumynais, riešutais ir sūriu arba kaip garnyras prie keptos mėsos. Šviežias figas galima kepti pyragaičiuose, pyragaičiuose ar galetėse, suteikiant kepiniams natūralaus saldumo ir vizualiai patrauklaus elemento.

Paprasti užkandžiai:
Mėgaukitės šviežiomis figomis kaip sveiku ir sotu užkandžiu. Paprasčiausiai nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais, kad pasimėgautumėte natūraliu jų gėriu.

Su šviežiomis figomis elkitės atsargiai, nes jos yra trapios ir gali būti lengvai pažeidžiamos (ypač jei yra gerai prinokusios). Prieš vartodami jas nuplaukite po šaltu vandeniu.

Rinkdamiesi figas, ieškokite tokių, kurios yra šiek tiek minkštos ir švelniai paspaudus šiek tiek pasiduoda tarsi spaustumėte zefyrą.

a