25 sausio, 2024

Shirataki makaronai

aloha admin

Shirataki makaronai gaminami iš “konjako” augalo šaknies miltų ir vandens. Tiksliau, tai yra 3 % miltų ir 97 % vandens. Tai sudaro 8 (!!!) kalorijas 100 g konjako makaronų, kurie taip pat ilgai išlaiko sotumą.

Šiuo metu nėra plačiai paplitę lietuvos prekybos centruose, tačiau paieškojus galima rasti kur prekiaujama tokiais produktais.

Įdomu tai, kad kad shirataki makaronai yra veganiški, be cukraus, be riebalų, be glitimo, košeriniai ir halal.

Shirataki makaronai yra neutralaus skonio, todėl lengvai sugeria patiekale naudojamų ingredientų ir padažų skonį.

Paruošimas: Shirataki makaronai dažnai būna supakuoti vandenyje, todėl prieš naudojimą juos reikia kruopščiai nuplauti. Kai kurie žmonės mieliau juos verda arba kepa, kad pagerintų jų tekstūrą ir skonį.

Shirataki makaronai yra universalūs ir gali būti naudojami įvairiuose patiekaluose, pvz., mišrainėse, sriubose ir salotose. Daugelyje receptų jie gali pakeisti tradicinius makaronus ir tapti mažai kaloringa alternatyva.

a