Antis Kalėdoms

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Ačiū, mielieji, už bendrystę! Ačiū, kad esate kartu, kad skaitote ir domitės Kaip gi Kalėdos be anties? Man - niekaip Šį kartą mes ją gaminome kitaip, nei įprasta. Daniškos virtuvės įkvėpti, pirmą kartą gaminome karamelizuotas bulves, kurias danai valgo su antiena. Buvo labai įdomu, koks bus skonis ir žinote ką? Jis mane sužavėjo! Tobulai tinka prie paukštienos! O trešnių padažas visiems nunešė stogą. Panašu, kad trešnių (arba vyšnių) pagardo kitais metais gaminsiu dar daugiau Pačios sugrybauti baravykai, anties krūtinėlė - tobuli kalėdiniai pietūs "Antiena su karamelizuotomis bulvėmis" Trešnių padažas Į prikaistuvį įpyliau 4 samčius antienos sultinio, 4 v.š naminio trešnių pagardo, kuriame yra česnako, žolelių ir kitų gerų dalykų, tuomet kaitinau, kol skysčio kiek nugaravo. Ragaujam! Dar įbėriau druskos ir pipirų ir sutirštinau tirštikliu. Svieste apkepiau šaldytus baravykus ir šparagines pupeles, pagardinau druska ir pipirais. Dar kartą pasidžiaugiau, kad šaldiklyje, rūsyje turiu puikių paruoštukų Kalėdiniai pietūs sužavėjo ir mūsų mylimus draugus

Ingredientai

Antis
trešnių pagardas
česnakas
žolelių ir kitų gerų dalykų
druskos ir pipirų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Visą antį išpjaustėme.
2
Iš šlaunelių ir sparnelių pagaminome confit - ilgai, 3 val virėme aliejuje, kuris vos vos burbuliavo.
3
Palikome tame pačiame aliejuje, beliks tik apkepti su prieskoniais.
4
Iš stuburo ir likusių kaulų išviriau sultinį - virė lėtai 3 val.
5
Krūtinėlę šį kartą pjovėme su visu kaulu. Įpjoviau odą rombais (svarbu neįpjauti mėsos, tik odą).
6
Gardinau druska ir pipirais ir palikau porai valandų.
7
Sausoje keptuvėje apskrudinau oda į apačią, tuomet apverčiau.
8
Dėjau į indą ant grotelių ir į orkaitę oda žemyn. Kepė 195⁰C apie 40 min. Iki vidinės 68⁰C.
9
Prieš pjaustant, palikau pailsėti. Karamelizuotos bulvės daniškai
10
Nedideles bulves išviriau. Į keptuvę pyliau apie 100 g cukraus ir kaitinau.
11
Kai cukrus pradėjo karamelizuotis, pradėjau maišyti, o jam ištirpus, dėjau 100 g sviesto. Sumaišiau kaitinant.
12
Originaliame recepte grietinėlės nededama, bet šį triuką usižiūrėjome laidoje, kurioje bulves gamino restorano, turinčio 2 Michelin žvaigždes, šefas.
13
Įpyliau šlakelį grietinėlės ir gerai išmaišiau. Taip karamelė taps vientisesnė.
14
Į karamelę sudėjau bulves ir pakaitinau, vis pavartydama.
15
Patiekiant, gardinau rupia stalo druska.