Arabiškas desertas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

500 g manų,
250 ml jogurto,
180 g sviesto,
150 g cukraus,
70 g migdolų ,
Šaukštas kep. miltelių.
Sirupui:
800 g cukraus,
750 ml vandens,
Pusės citrinos sultys.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Dideliame dubenyje sumaišyti manų kruopas su cukrumi ir lydytu sviestu. Atskirame dubenyje jogurtą sumaišyti su kepimo milteliais. Palaukti keletą minučių, kol suputos ir, subėrus kruopas, gerai išmaišyti. Kepimo skardą ištepti sviestu ar aliejumi, sukrėsti tešlą, išlyginti ir supjaustyti rombais. Ant kiekvieno rombo uždėti po riešutą. Kepti 180 laipsnių temp. apie 20-30 min, kol gražiasi parus.
2
Sirupas: Puodelyje visus ingredientus sumaišyti ir kaitinti tol, kol užvirs. Sumažinti kaitrą ir dar virti apie minutes..
3
Atvėsinti ir negailint pilti ant pyragaičių, palaukti, kol gerai įsigers ir dėti į šaldytuvą, kol sustings.