Aštriai saldus triušienos užkandis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

150g triušienos filė
200g paukštienos širdelių
200g paukštienos skrandžių
100g kepenų
2-3 paprikų
2 morkų
4 pomidorų
svogūno
3-4 česnako skiltelių
2 ankščių čili
2-3 marinuoti agurkai
medaus 1v.š.
petražolių
krapų
druskos
pipirų
alyvuogių aliejus
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Imame litrą vandens, dedame šaukštą druskos, g acto, gerai išmaišome. Supjaustome kepenėles į lygias dalis, kad būtų patogu, po virimo, smulkinti juostelėmis kepimui, pamerkiame į paruoštą tirpalą ištraukti kraują ir kitą kartą likusi nemalonų kvapą valandai. Nuplauname skrandžius, širdeles ir triušieną, sudedame į greitpuodį, užpilame vandens, dedame prieskonių, druskos, uždarome dangtį, verdame - min.
2
Tuo tarpu imame marinuotus mūsų agurkus, padalijame per pus ir supjaustome plonomis juostelėmis. Padedame ir ruošiame kitas daržoves. Papriką skeliame pusiau išilgai, išimame šerdį su sėklomis ir smulkiname vidutinio stambumo skiltelėmis. Su svogūnu atliekame tą patį, smulkindami išilgai, plonomis juostelėmis. Čili ir česnaką traiškome, baigiame smulkinti peilio galiuku. Pakapojame krapus ir petražoles. Paruošiame virimui kepenėles ir verdame - min.
3
Atvėsintas širdeles ir skrandžius bei triušieną smulkiname juostelėmis. Apvirusias kepenėles taip pat smulkiname kepimui plonomis juostelėmis. Likusį sultinį supilame į indą, jo prireiks padažo gaminimui.
4
Įkaitiname keptuvėje alyvuogių aliejų, sudedame širdeles, apkepiname iki paruduos. Išimame. Po to sudedame paukštienos smulkintus skrandžius, apkepiname ir triušieną, galiausiai sudedame apvirtas kepenėles ir gerai paskrudiname.
5
Liko daržovės, dedame morkas, troškiname kol suminkštėja ir pradeda ruduoti, sudedame svogūnus. Po kiek laiko sudedame papriką ir dangčiu pridengiame keptuvę kelioms minutėms. Sudedame smulkintą pomidorą, česnaką ir čili, dedame šaukštą medaus ir gerai maišome, esant reikalui įpilame sultinio, įberiame druskos ir pipirų. Ištirpus medui, sudedame apkepintus skrandžius, širdeles, triušieną ir kepenėles, maišome įpildami sultinio. Paruoštą užkandį sudedame į dubenį ir papuošiame marinuoto agurko juostelėmis ir prieskoninėmis žolėmis. Skanaus.