Aviečių pyragas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Labai vasariškas pyragas, kurio gamybai tinka visos uogos, bet labiausiai - avietės. Pyragas, kurį iškepus pakvips visi namai, kuris greitai dings iš lėkštės, ir kuris praskaidrins net niūriausią dieną bei sukels šypseną dėl savo puikaus skonio.

Ingredientai

0,5 kg aviečių
2 kiaušiniai
70 g miltų
0,5 stiklinės pieno
60 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
50 g sviesto
Šiek tiek cukraus pudros
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Paruošti kepimo indą, ištepti sviestu, jame išdėlioti avietes.
2
Dubenyje išplakti kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų, suberti miltus, įpilti šiek tiek pieno, supilti lydytą sviestą. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
3
Gautą tešlą supilti į skardą ant aviečių. Ant viršaus galima uždėti dar uogų.
4
Šauti į 180 laipsnių orkaitę ir kepti apie 40 min. (Ar pyragas iškepęs galima patikrinti mediniu pagaliuku, jei tešla prie jo nelimpa, vadinasi, pyragas paruoštas)
5
Palaukti, kol pyragas atvės, papuošti cukraus pudra ir skanauti - ypač gardu su stikline pieno. Mmmmmm!