Avižiniai sausainiai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Avižiniai sausainiai - tai paprasti ir sveiki skanėstai, kuriuose avižų skonis dera su sviesto saldumu. Šiuos sausainius paprastai sudaro avižų, miltų, sviesto, cukraus ir kepimo miltelių mišinys. Rezultatas - gardūs kaimiški sausainiai, kurių tekstūra dėl avižų šiek tiek kramtoma. Mėgaukitės šiais sausainiais kaip greitu užkandžiu arba derinkite juos su mėgstamu karštu gėrimu, kad jaustumėte paguodą.

Ingredientai

Avižos
Miltai
Sviestas
Cukrus
Kepimo milteliai
Pienas (neprivaloma)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinkite orkaitę iki maždaug 180 °C temperatūros.
2
Sudėkite sausus ingredientus: Sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Sumaišykite šiuos sausus ingredientus.
3
Sudėkite sviestą: Į sausą mišinį supjaustykite arba įmaišykite šaltą sviestą. Maišykite, kol mišinys taps panašus į stambius trupinius. Tai galite padaryti naudodami tešlos pjaustyklę arba pirštus.
4
Pasirinktinai: Įpilkite pieno: Jei tešla atrodo per sausa, galite įpilti truputį pieno, kad tešla taptų vientisa. Šis veiksmas nėra privalomas ir gali padidinti sausainių drėgnumą.
5
Formuokite sausainius: Paimkite tešlos gabalėlius ir suformuokite iš jų apskritimus arba pageidaujamą sausainių formą. Dėkite juos ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi.
6
Kepkite: Kepkite avižinius sausainius įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min. arba kol kraštai taps auksinės spalvos.