Bananiniai keksiukai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

bananai: 2 (sutrinti į tyrelę)
cukrus: 90 mililitrų
sviestas: 55 gramai (ištirpintas)
pienas: 30 mililitrų
kiausiniai: 1 (nedidelis)
kvietiniai miltai: 180 mililitrų
tirpios kavos milteliai: 1/2 arbatinio šaukštelio
kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
druska: 1/2 arbatinio šaukštelio
juodasis šokoladas: 50 gramų (smulkiai sukapotas)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki laipsnių temperatūros. Dubenyje sumaišome sutrintus bananus su sviestu, cukrumi, pienu bei kiaušiniu. Tada kitame dubenyje sumaišome miltus su druska, kepimo milteliais bei kavos milteliais. Sudedame miltų mišinį į bananų masę, labai gerai išmaišome, kol nelieka gumulėlių. Įmaišome ir šokolado gabalėlius. Šiame etape galite įdėti mėgstamų riešutų (jeigu norite, nėra privaloma). Svarbiausia tešlos neprimaišome per daug - keksiukai netenka purumo bei būna ne tokie minkšti.
2
Tuomet supilame į popierėliais arba sviestiniu popieriumi išklotas keksiukų formeles. Kepame maždaug - minučių. (kol įbedus medinį smeigtuką, ištrauktas jis lieka sausas). Galiausiai atvėsintus keksiukus galime pabarstyti cukraus pudra, o tuomet jau valgyti. Skanaus!