Bananų duonelė

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Duona - neatskiriama gyvenimo dalis, kokių duonų tik nebūna! Ruginės, kvietinės, šviesios, tamsios, pilno grūdo ar su sėklomis. O šį kartą siūlome pasigaminti desertinę bananų duonelę su cinamonu ir obuoliais.

Ingredientai

2 puodeliai miltų (avižinių ar kitų mėgiamų)
1,5 puodelio sutrintų gerai prinokusių bananų
50 g pasukų
2 dideli kiaušiniai
50 g lydyto sviesto
2-3 smulkiai supjaustyti obuoliai
Prieskoniai ir pagardinimai: šaukštelis sodos, cinamono, šiek tiek druskos, vanilės ekstrakto, cukraus pagal skonį
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, paruoši kepimo indą ir jį iškloti kepimo popieriumi.
2
Dideliame inde išmaišyti miltus, sodą, cukrų, cinamoną ir druską.
3
Kitame inde išmaišyti trintus bananus su lydytu sviestu, kiaušiniais, vanilės ekstraktu ir pasukomis.
4
Drėgnus ir sausus ingredientus (abiejų indų turinį) sudėti į vieną ir gerai išmaišyti viską kartu. Sudėti pjaustytus obuolius ir išmaišyti.
5
Kepti duonelę apie 50 min, patikrinti medinių pagaliuku, jei tešla prie jo nelimpa, vadinasi duonelė iškepusi. Palaukite, kol šiek tiek pravės, o tada išimkite ir skanaukite :)
6