Barščiai su šonkauliukais

barščiai su šonkauliukais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Artėja žiema, vakar po pietų jau ir šaltukas pagrūmojo... Gaila, kad žmogus ne ruonis, kūno riebalai nuo šalčio neapsaugo :))) Receptas tiems, kas nebijo kartais ir riebiau pavalgyti, kol dar ne pasninkas. ** Kaimiškas skonis - šonkauliai pietums, barščių katilas 3 dienoms.** Šonkaulių 0,45 kg - 5 kauliukai su mėsa, na ne visai pigu, net 2,70 eur, bet čia turbūt pagrindinis brangesnis ingredientas, o visa kita tikrai galima visuomet rasti pas bet kurią namie gaminančią šeimininkę, todėl visumoje galiu teigti, kad sotu, riebu, pigu. Kol katile dugno nesimato - 3 dienos ramybės... Vyras dar pasipjaustė svogūno ir įsidėjo pomidorų padažo. Pietums 2 žmonėms užteko ką nugraužt (toto porcija vienam) :))

Ingredientai

Šonkaulių 0,45 kg (Kiaulienos šonkauliai)
Kiaulienos šonkauliai, grybų sultinio (3 kubeliai),
1,5 svogūno,
1 didesnė morka,
1 didesnis burokėlis
3 bulvės, šiek tiek šaltai rūkytų lašinukų (dėl kaimiško kvapo)
2 skiltelės česnako
4 lauro lapai
kvapieji ir juodieji pipirai grūdeliais
malti juodieji pipirai, druska,
1 valg. šaukštas cukraus,
1 valg. šaukštas sidro acto,
3 valg. šaukštai pomidorų padažo,
"Maggi" 10 daržovių prieskonių
šaldytų petražolių, grietinė barščiams paskaninti
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Kiaulienos šonkaulius įtryniau druska, pipirais
2
Apkepinau ant šaukšto kiaulės taukų keptuvėje.
3
Sudėjau į puodą, užpyliau vandeniu ir užkaičiau
4
Prieš užverdant šiek tiek nugraibiau putas
5
Virimo eigoje įdėjau grybų sultinio, pusę svogūno, lauro lapų, kvapiųjų ir juodųjų pipirų.
6
Viriau apie 45 min. Kol virė šonkauliai ir sultinys, pasigaminau troškintas daržoves.
7
Supjausčiau šiek tek rūkytų lašinukų, juos palydžiau ir apkepinau, subėriau smulkiai pjaustytą svogūną, kapoto česnako, apkepinau.
8
Vėliau subėriau tarkuotą morką, kai šiek tiek apkepė, sudėjau tarkuotą burokėlį, apkepiau,
9
Įbėriau druskos, cukraus, sidro acto, maltų juodų pipirų, pomidorų padažo.
10
Įpyliau vandens, kad šiek tiek semtų visas daržoves ir troškinau dar apie 10 min.
11
Išvirusius šonkaulius išgriebiau (taip pat išgriebiau išvirusį svogūną ir lauro lapus).
12
Sudėjau pjaustytas kubeliais bulves, po 5 min. sudėjau troškintas daržoves iš keptuvės.
13
Įbėriau prieskonių, petražolių. Paviriau dar apie 5-10 min.
14
Šonkauliukus valgome su raugintais kopūstais, pagardintais aliejumi.