Befstrogenas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

400 g jautienos išpjovos
2-3 svogūnų
150 g grietinės
1-2 v.š. pomidorų tyrės
1 v.š. miltų
aliejaus
petražolių
šviežiai maltų pipirų
druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Nuplauname jautieną, nusausiname ir supjaustome maždaug cm storio griežinėliais. Mėsą pamušame ir supjaustome juostelėmis. Jautienos išpjovos juosteles apvoliojame miltuose ir apkepiname gerai įkaitintame aliejuje. Jautienos befstrogeno juostelės turi greitai apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje, o ne lėtai troškintis. Pabarstome druska, pipirais. Svogūnus nulupame, supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname aliejuje, kol suminkštėja. Į keptuvę ant pakepintų svogūnų suberiame miltus, išmaišome, sudedame grietinę, aštrų pomidorų padažą, gerai išmaišome, įberiame druskos, pipirų. Jei padažas labai tirštas galima įpilti truputį karšto sultinio ar vandens ir pakaitiname, kol užverda. Apkepintas jautienos befstrogenas (jautienos gabalėliai) sudedamas į padažą, išmaišomas ir ant silpnos ugnies pakaitinamas dar min. neužvirinant. Prieš patiekiant, jautienos befstrogenas pabarstomas susmulkintomis petražolėmis. Befstrogenas skanu su virtais ryžiais, bulvių koše, bulvėmis, makaronais. Skanaus.