Bulvių, šoninės ir svogūnų tortilijos su špinatų salotomis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Ispanijos įkvėpta vakarienė, patiekite visai šeimai su paprastomis salotomis skanią vakarienę.

Ingredientai

400 g nuluptų bulvių ir supjaustytų 5 mm griežinėliais
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 nedidelis smulkiai supjaustytas raudonas svogūnas
1 smulkiai supjaustyta česnako skiltelė
150 g šoninės supjaustytos į 1 cm kauliukus
12 suplaktų kiaušinių
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinkite orkaitę iki ˚ C arba ˚ C jei su ventiliatoriumi. Dėkite bulves su šaukštais alyvuogių aliejaus. Dėkite ant kepimo skardos, kuri išdengta kepimo popieriumi ir kepkite minučių arba kol suminkštės.
2
Salotoms: Įdėkite šaukštelį aliejaus į nedidelį dubenėlį su actu, medumi ir puse česnako. Palikite kol gaminsite tortiliją.
3
Kol kepa bulvės, supilkite likusį alyvuogių aliejų į keptuvę ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite minutes arba kol paliks karamelės spalvos, nepamirškite maišyti. Paskaninkite su druska ir pipirais. Pridėkite šoninės gabaliukus ir kepkite dar minutes. Sudėkite keptas bulves ir lygiai paskirstykite.
4
Sumažinkite ugnį nuo vidutinės iki mažos ir supilkite kiaušinius švelniai maišydami bulves, jog kiaušiniai tolygiai pasiskirstytų. Kepkite apie minutes arba kol apačia šiek tiek sukietės.
5
Įdėkite į orkaitę dar minutėms, kad galutinai iškeptų.
6
Kad gražiai patiekti pjaukite iš kampų su mentele. Švelniai pastumkite į didelę lėkštę, su kuria patieksite ant stalo. Šalia nepamirškite gražiai sudėti ir špinatų salotas. Mėgaukitės su visa šeima.