Drėgnos varškės spurgos

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

liesa varškė: 400 gramų
grietinė: 100 gramų
kiaušiniai: 2
cukrus: 3/4 puodelio
cinamonas: žiupsnelis
tirpios kavos milteliai: žiupsnelis
kvietiniai miltai: 2-2,5 puodelio
kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
saulėgrąžų aliejus kepimui: 500-600 mililitrų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia varškę ištriname mediniu šaukštu su cukrumi. Įmaišome grietinę, išsukame masę, įberiame cinamono bei kavos, dar kartą gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei įmaišome į tešlą.
2
Tuomet puode įkaitiname mililitrų saulėgrąžų arba kitokio aliejaus. Drėgnomis rankomis (šalia pasidedameindelį su vandeniu, kad būtų patogiau) formuojame nedideles spurgytes.
3
Galiausiai kai aliejus visiškai įkais (tai patikrinti galime įmesdami gabalėlį tešlos į puodą – jei šis čirškėdamas iššoka į viršų, vadinasi aliejus pakankamai įkaitęs), metame spurgytes bei kepame ant vidutinės ugnies (jei kepsime ant aukštos, viršus gali apskrusti, tačiau viduje spurgos bus neiškepusios). Pasakiško skonio spurgos