Ėriena su daržovėmis ir pomidorų padažu

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Sekmadieniui - pietūs pagal Eyvind Hellstrøm. E. Hellstrøm - senosios kartos vienas nuostabiausių norvegų virtuvės šefų, prancūzų virtuvės žinovas. Jis dirbo ne viename Prancūzijos restorane, turinčiame Michelin žvaigždučių. Pastaruosius keletą metų jis veda daug kulinarinių projektų televizijoje. Žiūrėti, kaip šis šefas gamina - tikra meditacija! Paprasti, bet geros kokybės deriniai, greitai paruošiami patiekalai, prabangos pojūtis net ir gaminant iš nebrangių produktų. Štai kas yra E. Hellstrøm! Mes šiandien ruošiame ėrieną su daržovėmis pagal mūsų vieną mylimiausių virtuvės šefų. Receptas šiek tiek pakeistas pagal turimus produktus. Ėriena su daržovėmis ir pomidorų padažu Bulvės, kurių šefo recepte nebuvo, ruošiamos pradžioje (Hellstrøm naudojo avinžirnius daržovėse, kurių mes nenaudojome). Esu labai patenkinta rezultatu! Stebint, kaip Hellstrøm gamina, viskas atrodo paprasta. Bet labai svarbu nepervirti, neperkepti, neprisigalvoti keistų derinių kokybiškam produktui. Ir, žinoma, pajausti. O pajautimas ateina su patirtim. Niekas negimė mokėdamas.

Ingredientai

Bulvių patiekalas:
Bulvės
1 valgomasis šaukštas paprasto sviesto
Šlakelis aliejaus
Druska
Pipirai
Džiovintų žolelių
Pomidorų padažas su česnakų piurė:
Pjurė: vyšninių pomidorų sultys (arba natūrali pomidorų tyrė)
Česnakų piurė
Daržovės:
Morkos
Pastarnokai (arba ropės)
Pankoliai
Cukinijos
Vandens
Druska
Pipirai
Sviestas
Ėriena:
Ėrienos išpjova
Sviestas
Aliejus
Druska
Pipirai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Bulves supjausčiau plonom riekelėm mandolinos (tarkos pavadinimas) pagalba.
2
Ištirpdžiau 1 v.š. pomidorų sviesto ir 1 v.š. paprasto sviesto. Įpyliau šlakelį aliejaus, bėriau druskos, pipirų ir džiovintų žolelių.
3
Sumaišiau ir užpyliau ant bulvių riekelių.
4
Bulves sluoksniavau į keraminius indelius (arba keksiukų formeles, jei gaminate didesnei kompanijai).
5
Kepiau orkaitėje 190⁰C 4-5 min.
6
Pomidorų padažas su česnakų piurė Originaliame recepte naudojamos vyšninių pomidorų sultys.
7
Aš naudojau natūralią pomidorų piurė, bet kitą kartą naudosiu sultis.
8
Į pomidorų sultis dėti česnakų piurė (vakar aprašiau Vaidės receptą).
9
Nuolat maišant, kaitinti. Ragaukite! Taip žinosite, ko trūksta.
10
Jei naudosite sultis, padažas virs ilgiau. Reikia nugarinti taip, kad būtų tinkama tiršta konsistencija. Su pomidorų piurė užims mažiau laiko.
11
Daržovės Morkos, pastarnokas (originaliame recepte - ropė), pankolis ir cukinija supjaustoma plonais šiaudeliais.
12
Dedame į puodą morkas ir pastarnoką ir pilame šiek tiek vandens - net nereikia, kad apsemtų.
13
Po poros minučių dedame pankolį, dar už minutės cukiniją.
14
Visas daržovių virimo laikas - tik 4 - 5 min. Tiek, kad daržovės išliktų traškios.
15
Beveik išgaravus visam vandeniui, sūdome, malame pipirų, dedame gabalą sviesto, išmaišome. Viskas.
16
Ėriena
17
Šefas naudojo ėrienos pjausnelius su kaulu bei išpjovą. Jie kepami keptuvėje svieste su šlakeliu aliejaus.
18
Pjausniai - vos po 1 min. kiekviena pusė, išpjova - 1 - 2 min ilgiau.
19
Gardinama tik druska ir pipirais. Mes naudojome ėriuko šlaunies geriausias dalis, kurioms taip pat nereikia ilgo apdorojimo.
20
2 nedidelius gabalus marinavau tik druska ir pipirais pusvalandį.
21
Apskrudinau keptuvėje iš visų pusių su šlakeliu aliejaus.
22
Tuomet dėjau į orkaitę ir kepiau 18 min. 190⁰C. Geriausia, žinoma, stebėti vidinę mėsos temperatūrą. Mes paprastai kepame iki 57 - 59⁰C.
23
Štai ir viskas!