Kiaulienos kotletai su padažu

Kiaulienos kotletai su padažu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Pietūs per 40minučių. Nebepamenu kada taip greitai "šikną" judinau virtuvėje... Sėdžiu ramiai, atsipalaidavusi, antras kavos puodelis rankose, žiūriu į laiką jopapa!!!! 10:20 ryto. Eina sau...o vyras grįžta valgyti 11:00 kartais šiek tiek vėliau keliomis minutėmis Neįsivaizuojate kokio žaibo greičiu nusiskuto bulvės ir viskas pasiruošė. Net dabar šypsena kyla veide... Namie niekas nenukentėjo, vyras sotus ir laimingas išleistas toliau dirbti.‍️‍️ Tad šiandienos pietums kotletai troškinti padaže su virtomis bulvėmis. Burokėlių sriuba. Reikės: Sriubos stiklainiuke (visada turiu kritiniams atvejams). 2 kūbeliai bulijono. 5-6 vidutinio dydžio bulvės. Gabalėlis rūkytos mėsytės. Keli žirneliai kvapiųjų pipirų. 1 lauro lapelis. Gaminimas: Bulves nusiskuskite ir supjaustykite nedideliais kūbeliais, sudėkite į katilėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Dėkite virti. Pavirkite 15 minučių, sudėkite burokėlių sriubą iš slovikėlio, 2 kūbelius bulijono, pipirus ir lauro lapelį.Tada supjaustykite mėsytę smulkiais kūbeliais, suberkite į sriubą ir po 40 minučių visi laimingi.

Ingredientai

Kotletams:
400g kiaulienos faršo.
Prieskonių (kiaulienos prieskoniai, kvapieji pipirai, druska, persiladas).
Svogūnas
2 skiltelės česnako
1 kiaušinis
Aliejaus kepimui
Padažui reikės:
1v.š miltų.
1 svogūnas.
2 skiltelės česnako.
2 stiklinės pieno.
Aliejaus kepimui.
Druskos.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Imkite dubenėlį, susidėkite faršą, sudėkite prieskonius ir įkulkite kiaušinį, viską gerai išmaišykite.
2
Tada nusiluokite svogūna ir česnakus, smulkiai supjaustykite, sudėkite viską į faršą, permaišykite ir šlapindami rankas padarykite kukuliukus, šiek tiek paspauskite ir dėkite kepti į vidutiniškai įkaitintą keptuvę.
3
Svogūną ir česnakus nusilupkite ir smulkiai supjaustykite, sudėkite į keptuvę ir apkepkite, viskam apkepus dėkite šaukštą miltų, išmaišykite ir supilkite pieną.
4
Leiskite padažui užvirti, pavirkite 2-3 nminutes, dėkite druskos, vėl permaišykite ir sudėkite kotletus, prisukite kaitrą ant silpnos ir leiskite viskam pasitroškinti.
5
Bulves norint išvirti greičiau, reikia užpilti verdančiu vandeniu.