Kitoks Kuršėnų vyniotinis su juodųjų serbentų uogiene

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

Biskvitui:
kiaušinių: 4
cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
miltų: 4 valgomųjų šaukštų
Kremui:
sviesto: 180 gramų
varškės: 180 gramų
saldinto sutirštinto pieno: 130 gramų
Pertepimui:
juodųjų serbentų uogienės: 100 gramų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia paruošiame biskvitą: kiaušinių trynius bei cukrų išplakame iki purumo, į juos sudedame miltus bei labai gerai išmaišome.
2
Tuomet atskirai iki standumo išplakame baltymus. Juos su šaukštu atsargiai įmaišome į tešlą (maišome tol, kol ji taps vientisa).
3
Skardą išklojame kepimo popieriumi (jį ištepame plonai sviestu - biskvitas neprilips) ir ant jo tolygiai paskirstome tešlą.
4
Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug - minučių. Svarbu neperkepiname, nes tada biskvito negalėsime susukti, jis pasidarys per trapus, todėl atidžiai stebėkime, kad smarkiai neparuduotų. Iškepusį biskvitą dar karštą tuojau pat susukame į ritinėlį bei paliekame atvėsti.
5
Tada paruošiame kremą: iki purumo išplakame sviestą (jis turi būti kambario temperatūros). Plakant po truputį supilame sutirštintą saldintą pieną.
6
Po to varškę pertriname per sietelį, sudedame į sviesto - sutirštinto saldinto pieno masę bei labai gerai išmaišome
7
Galiausiai išvyniojame biskvitą, sutepame jį juodųjų serbentų uogiene, tada - paruoštu kremu ir vėl suvyniojame bei padedame į šaldytuvą valandom. Prieš patiekiant galime pabarstyti milteliniu cukrumi (neprivaloma).
8
Patarimas: jei mėgstame mažiau saldų bei mažiau riebų vyniotinio įdarą, galime dėti mažiau sviesto bei daugiau varškės.