Lengvas varškės ir pieno desertas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

pienas: 500 mililitrų
cukrus: 2 valgomieji šaukštai
kakava: 2 valgomieji šaukštai
želatina: 100 gramų
kiaušiniai 2
vaisių sultys: 1 puodelis
varškė: 250 gramų
bananai: 1 (arba kiti mėgstami vaisiai)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pačioje pradžioje pasiruošiame želatiną. Užpilame ant jos du puodelius šalto virinto vandens. Pieną supilame į puodą, įberiame valgomuosius šaukštus cukraus. Tuomet pridedame šaukštus kakavos miltelių. Verdame ant labai mažos ugnies, kai tik užvirs išjungiame viryklę, leidžiame atvėsti.
2
Tada į atskirą dubenėlį įmušame kiaušinius bei sutriname su cukrumi (jo dedame pagal savo skonį). Į kiaušinių masę sudedame varškę. Pridedame mažiau nei pusę paruoštos želatinos, prieš tai ją reikia pašildyti vandens vonelėje. Viską gerai sumaišome.
3
Atpilame dar nedidelę dalį želatinos (jos reikės trečiam sluoksniui), o likusią pilame į pieną, viską sumaišome. Masę pilkime į formą, tuomet palikime šaldytuve, kol ši sustings. Ant viršaus dėkime varškės masę. Vėl dėkime į šaldytuvą. Galiausiai lieka paskutinis sluoksnis. Sudedamee pjaustytus bananus, ant viršaus supilame sultis sumaišytas su želatina. Dedame šaltai, laukiame kol sustings.