Lidlo pica

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Lidlo pica nėra paruošta šaldyta pica, tai pica kurią galite nesunkiai išsikepti naudojant keletą lidlo produktų. Picos pagrindas - tešlos bei padažo rinkinys kurį galima nusipirkti lidl parduotuvėje. Ši tešla jau yra iškočiota ir suvyniota ant kepimo popieriaus, todėl darbo šioje vietoje jums tenka visiškai minimaliai (išvynioti, sudėti norimus priedus). Paprastas tačiau labai skanus variantas - mocarella sūris, bazilikas. Tai pigus ir mažiau darbo reikalaujantis būdas ruošti šią picą. Jūs taip pat galite išbandyti kitus priedų derinius, čia puikiai tinka virtas forminis kumpis, ananasai, artišokai, riebus pelėsinis sūris (danblu, gorgonzola), sūdyti ančiuviai ir kiti tradiciniai picų priedai. Vienai picai reikėtų paskirti keletą ingredientų, kadangi sudėjus didesnį kiekį gali sunkiau kepti picos pagrindas, o geram skoniui iš tiesų pakanka vos kelių kokybiškų ingredientų.

Komentaruose parašykite ar keptumėte (o gal jau kepėte?) tokią picą. :)

Ingridientai

Picos tešlos ir padažo rinkinys (Lidl)
Tarkuotas mocarella sūris
Mocarella sūrio rutuliukai
Bazilikas
Džiovinti picų prieskoniai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įjunkite orkaitę ant maksimalaus (300c) viršutinio apatinio kaitinimo rėžimo ir leiskite jai įkaisti. Skardą ant kurios kepsite palikite orkaitėje - ji turi įkaisti. Orkaitė turi būti labai karšta, nes picą kepsime trumpai.
2
Kol pasiruošite kitus ingredientus, leiskite picos tešlai pabūti kambario temperatūroje, taip ji geriau iškils kepant trumpą laiką.
3
Mocarella sūrio rutuliuką supjaustykite stambiais griežinėliais.
4
Nuplaukite ir suplėšykite baziliko lapelius.
5
Išvyniokite picos tešlą ant didesnės pjaustymo lentelės ar kito padėklo (taip bus lengviau perkelti picą į karštą kepimo skardą).
6
Picos pagrindą ištepkite pomidorų padažu iš Lidl picos rinkinio. Padažą geriausia tepti iki pat kraštų.
7
Visą paviršių barstykite tarkuotu mozarella sūriu.
8
Ant sūrio dėkite baziliko lapelius.
9
Baziliko lapelius šiek tiek užklokite pjaustytu rutuliniu mozarella sūriu.
10
Picą perkelkite į karštą kepimo skardą ir įdėkite į karštą orkaitės apatinę lentyną naudojant apatinio kaitinimo su vėjeliu rėžimą.
11
Kepti reikia maždaug 5-8 minutes, priklausomai nuo to, koks storas sluoksnis ingredientų uždėtas ant picos pado ir orkaitės galimybių (ne visos orkaitės turi 300c laipsnių rėžimą).
12
Pica bus iškepusi kai tarkuotas sūris taps šiek tiek apskrudęs ir auksinis, tačiau mozarella rutuliukai turi būti tik išsilydę, bet nesukepę.
13
Ištraukus picą reikia kuo greičiau pabarstyti džiovintais prieskoniais ir perkelti ant grotelių vėsinimui.