Makaronai su maskarpone ir vištiena

Makaronai su maskarpone ir vištiena

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Duoklė mažiesiems! Žinojau, kad jauniausioji namų gyventoja pradės matyti tik-tok’e skaniai pafilmuotus maistus ir sakys: “va šito tai NORIU!”. Na pažiūrėjau ir supratau, kad tai yra tai ką senai noriu pasigaminti, bet man tą daryti draudžia susiėmimas ir svorio metimo maratonas. Nieko nėra žiauriau, negu gaminti LABAI skanų patiekalą ir negalėti jo paskui valgyti… Bet tiek to, namų maisto kritikė bent jau pasakys savo nuomonę ir žinosiu ar verta Traškus vištienos file kepsnys su česnakine parmezano plutele ir česnaku dvelkiantys kreminiai markarponės ir čederio sūrio makaronai yra toks tandemas, kuriam neįmanoma pasakyti “NE”.

Ingredientai

Vištienai:
2 vnt krūtinėlių file kukurūzų dribsnių (kelogsų)
2-3 šaukštų parmezano (kietojo sūrio) česnako granulių petražolių lapų kuokštelio druskos, pipirų 1/3 puodelio miltų
1-2 kiaušinių
100ml aliejaus kepimui
Makaronams:
juostinių makaronų (rinkausi susuktus į lizdelius) maskarponės sūrio grietinėlės
4-5 skiltelių česnako
2-3 šaukštus tarkuoto parmezano itališkų žolelių prieskonių mišinio čili drožlių 1 šaukštas sviesto druskos pipirų makaronų virimo vandens
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Eiga sunku nupasakoti, kadangi gaminau viską vienu metu, norėdamas jog niekas neatšaltų. Vištienos krūtinėles išilgai persipjauname pusiau ir per plėvelę šiek tiek pamušame iš abiejų pusių, padruskinam papirinam.
2
Į dubenėlį beriame sutrupintus (iki džiuvėsėlių dydžio) kukurūzų dribsnius, parmezano sūrį, gerai susmulkintus petražolių lapelius, šaukštelį česnako drožlių ir druskos bei pipirų. Viską gerai išmaišome.
3
Išmuštos vištienos gabalėlius išvoliojame į miltus, apvoliojame plaktame kiaušinyje ir gerai išvoliojame dribsnių ir kitų mišinyje. Keptuvėje įsikaitiname aliejų, jo pilam į keptuvę tiek, kad apsemtų pusę kepsnelio. Ir kepame aukštoje temperatūroje po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
4
Užvirę vandenį dedame šiek tiek druskos ir aliejaus, dedame virti makaronus (verdam pagal nurodytą ant pakelio virimo laiką). Išvirus makaronams virimo vandens šiek tiek pasiliekame 5-6 šaukštus. Jo mums reikės daran padažą.
5
Makaronus nukošiame ir nuplauname tekančiu šaltu vandeniu (taip sustabdysime jų virimą iš vidau). Ruošiame padažą, į keptuvę dedame sviestą, ištirpiname jį ir dedame smulkintą česnaką, pakepiname, kol česnakas perduos savo aromatą, tuomet pilam grietinėlės, ir maišydami dedame itališkų žolelių mišinio ir čili drožlių (proporcijas pasirinkite pagal savo skonį), pabarstom šiek tiek druskos ir pipirų.
6
Dedam kelis šaukštus maskarponės ir maišome iki vientisos masės (ant silpnos ugnies), dedame parmezano sūrį ir vėl maišome iki kol viskas pavirs vientisa mase, tada įpilame makaronų virimo vandens, išmaišome, dedame makaronus ir viską maišydami dar pakepiname kol įgaus vienodą temperatūrą.
7
Į lėkštę dedame makaronus (ta kreminė tekstūra ir kvapas) ir ant viršaus supjaustytą juostelėmis vištieną, kuri jaučiau, kad išorėje labai traški, o viduje minkšta ir sultinga! Patikėkit abejingų nebus! Skanaus!