Mieliniai rageliai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Nuostabiai skanūs, minkštučiai, gražučiai. Labai skanu su kava. Nuostabus desertukas.

Ingredientai

300 ml šilto pieno
1 - 2 v. š. cukraus
1 - 1,5 a. š. druskos
1 v. š. sausų mielių
50 g labai minkšto sviesto
3,5 puodelio (~500 g) miltų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pieną, cukrų, mieles, sviestą ir miltus sudėti į didelį dubenį. Nedideliu greičiu mikseriu ar kombainu maišyti 3 minutes. Suberti druską ir maišyti dar 7 minutes. Padidinti greitį ir dar maišyti 5 minutes.
2
3
Dėti tešlą į miltais pabarstytą ar aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti 1 valandą.
4
5
Pakilusią tešlą paminkyti ir padalinti į 3 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti 30 cm skersmens apskritimus, kuriuos padalinti į 8 trikampius. Pradedant platesniuoju kraštu kiekvieną trikampį suvynioti į ragelį ir ragelio galus šiek tiek sulenkti vidun, kad gautųsi pusmėnulis.
6
7
Ragelius sudėti į kepimo popieriumi išklotas skardas, pridengti ir dar pakildinti, kol padvigubės. Kiaušinį išmaišyti su druska ir aptepti pakilusius ragelius.
8
9
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagels.
10
11
P. S. tešlą ruošiau duonkepėje. Rageliai gavosi minkštučiai ir purūs...