Minkštos varškės spurgos

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

kiaušiniai: 3
tryniai: 2
cukrus: 5 šaukštai
miltai: 10-12 šaukštų
varškė: 0,5 kg (riebi arba pusiau riebi)
kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
druska: žiupsnelis
vanilinis cukrus: 1 šaukštelis
aliejus: 400-500 mililitrų
miltinis cukrus: pabarstyti
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia kiaušinius ir trynius ištrinkime su druska, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Tada gautą mišinį išmaišykime su varške.
2
Suberkime kepimo miltelius bei miltus, gerai išmaišykime tešlą.
3
Tuomet šaltame vandenyje pamirkytais delnais suformuokime rutuliukus ir leiskime į verdantį aliejų. Jeigu į tešlą įbersime daugiau miltų – formuoti spurgas pasidarys lengviau, bet galiausiai jos bus kietesnės ir šiek tiek sausesnės. Kuo bus mažesni tešlos rutuliukai, tuo greičiau jie išvirs.
4
Rutuliukus virkime ant nesmarkios ugnies. Iš pradžių įmeskime vieną bei pažiūrėkite, ar ne per greitai šis ruduoja – jeigu taip, sumažinkime karštį. Spurgas atsargiai pajudinkime mentele ar kiaurasamčiu, kad neprikibtų jos prie dugno. Vienu metu į puodą geriausiai meskite tik po kelias spurgas, kad viena kitos neprispaustų ir jos nesideformuotų.
5
Galiausiai kai spurgos taps rusvos, ištraukime ant popierinio rankšluosčio ir pabarstykime milteliniu cukrumi. Šeima ar draugai tokias spurgas labai greitai suvalgys!