Aprašymas
Vakar vakarienei kepiau bulgarišką musaką. Susigriebiau, kad iki šiol taip ir nesu Jums dar apie ją pasakojusi. Tai kai šiandien pietums prarijau paskutinį gabalą ir pasidariau oficialią išvadą, kad čia antras skaniausias bulgariškas patiekalas po taratoro (gaivios agurkų šaltsriubės), nutariau, kad reikia klaidą ištaisyti.
Mano ponas visiems labai giriasi, kokią skanią musaką Virginija kepa. Tik va kai vieną kartą man ją ruošiant buvo namie ir pamatė, kaip tai darau, susigriebė už galvos. Tipo, per daug pastangų įdedu! Grynakraujai bulgarai šitie nesivargina, sumeta ten viską blėkon ir tiek. Ivano man siūlyti „patobulinimai“ man nepatiko. Todėl ir toliau darau pagal savo sugalvotą metodą, kad viskas iškeptų ir reiktų plauti kuo mažiau bliūdų.
Musaka, manau, tikrai patiks lietuviškam skoniui. Grubiai sakant, tai yra bulvių ir faršo apkepas po bešamelio padažo kepure. Šiukštu nepradėkit tik čia dabar svaigti apie baklažanus. Jeigu musaka su baklažanais, tai, pasak vietinių, čia jau graikiškas patiekalas, labai skirtingas nuo bulgariško.
Musaka nėra pats estetiškiausias patiekalas kulinarijos istorijoje. Ką tik ištrauktą iš orkaitės pjaustyti sunku, tad lėkštėje dažniausiai būna toks jovaliukas, bet skanumo tai skanu. Valgome užgerdami airanu - skiestu plaktu jogurto gėrimu su žiupsneliu druskos.
PALIKTI ATSILIEPIMĄ
El. pašto adresas nebus publikuotas.