Naminis kebabas su vištiena

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Mėgaukitės! Pasidalinkite rezultatais ir atsiliepimais.

Ingredientai

vištienos šlaunelės 1 kg
svogūnas 1 vnt.
graikiškas jogurtas 50 g
pomidorų pasta 1 v.š.
alyvuogių aliejus 2 v.š.
česnako skiltelė 2 vnt.
malta raudonoji saldžioji paprika 1 a.š.
malti juodieji pipirai 0,5 a.š.
maltas kuminas 0,25 (1/4) a.š.
druska 1 v.š.
- Marinuotiems raudoniems kopūstams:
mažas raudongūžis kopūstas pusė vanduo 240 ml
actas (naudojau obuolių) 240 ml druska 1,5 a.š.
cukrus 0,5 a.š.
česnako skiltelė 3 vnt.
- Tzatziki padažui:
graikiškas jogurtas 200 g
grietinė 50 g
česnako skiltelė 1 vnt.
citrinos sultys pusė arba pagal skonį šviežia mėta (supjaustytų) 0,5 a.š.
arba pagal skonį krapai (supjaustytų) 0,5 a.š.
arba pagal skonį vanduo 80 ml
druska 0,5 a.š.
ilgavaisis agurkas 1 vnt.
alyvuogių aliejus 1 v.š.
- Padažui:
kečupas 50 g majonezas 50
BBQ padažas 1 v.š.
- Duonelei:
miltai 450 g arba 3 stiklinės
druska 1 a.š.
cukrus žiupsnelis
kepimo milteliai 7 g arba 1 v.š.
šiltas pienas 300 ml
alyvuogių aliejus 80 ml
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Vištienos pagaminimo procesas: į indą dedame sutarkuotą svogūną (galima ir susmulkinti blenderiu), susmulkintą česnaką, pomidorų pastą, jogurtą, alyv. aliejų, visus prieskonius ir išmaišome iki vientisos masės. Sudedame vištienos šlauneles ir gerai sumaišome. Ant maistinės plėvelės po vieną dedame šlauneles taip, kad galėtume susukti į ruloną. Supakuojame į kepimo popierių ir šauname į šaldytuvą, kad gerai susimarinuotų ir sustingtų. Aš vėliau dėjau ir į šaldiklį.
2
Marinuotų raudongūžių kopūstų procesas: į indą supilame vandenį, actą, druską, cukrų ir gerai išmaišome. Į kitą indelį, turintį dangtelį, sudedame plonai supjaustytą kopūstą ir supilame gautą masę. Sudedame česnako skilteles ir uždarome dangteliu. Dedame į šaldytuvą.
3
Tzaziki padažo gamybos procesas: į indelį sudedame jogurtą, grietinę, smulkiai supjaustytus krapus ir mėtą, susmulkitą česnaką, druską, pilame alyv. aliejų, vandenį, išspaudžiame citrinos sultis. Sutarkuojame agurką ir išspaudžiame susikaupusias sultis (jos nereikalingos). Sutrakuotą agurką sudedame į gautą masę ir gerai išmaišome. Šauname į šaldytuvą.
4
Duonelės paruošimo procesas: į indą sudedame, kepimo miltelius, druską, cukrų ir gerai išmaišome. Pilame šiltą pieną, alyv. aliejų ir gautą tešlą minkome geras 4-5 min. Uždengiame virtuviniu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir paliekame 10-20 min. Vėliau tešlą padaliname į 6-8 dalis ir padarome kamuoliukus. Kiekvieną iškočiojame ir dedame kepti ant plokščios keptuvės (aš naudojau blynams kepti). Kiekvieną pusę kepame po 30 sek. arba, kol šiek tiek paskrus. Tokia duonelė labai panaši į lavašą arba į tortiliją. Beje, galite duonelės ir negaminti, o tiesiog naudoti pirktą lavašą ar tortiliją. Viską dariau iš vakaro, todėl patį kebabą gaminau jau kitą dieną. Per tą laiką vištiena jau buvo susimarinavus, kopūstų ir tzatziki skoniai buvo gerai įsigėrę.
5
Doner kebabo gaminimo procesas: marinuotą vištieną supjaustome plonais griežinėliais ir kepame ant įkaitintos keptuvės. Tada perkeliame ant lėkštės ir ant tos pačios keptuvės paskrudiname dar kartą duonelę kelias sek. Tada duonelę patepame pagamintu padažu (iš kečupo, majonezo ir BBQ padažo), dedame vištieną, marinuotus kopūstus, tzatziki padažą ir susukame. Taip pat, pagal pageidavimus galite dėti ir supjaustytus agurkėlius, salotų lapus t.t. Patiekite su bulvėmis arba mėgstamu garnyru. Bulves kepiau orkaitėje sumaišius su bulvių prieskoniais ir aliejumi 180 l. 15-18 min.