Aprašymas
Užderėjo pas mane bazilikai, nors vežimu vežk! Džiovinti juos jau atsibodo, o ir daug daugiau naudingų savybių yra ne džiovintuose, o žaliuose, ką tik iš daržo nuskintuose bazilikuose. Kaip žinia, šis prieskoninis augalas pilnas eterinių aliejų, naikinančių bakterijas ir virusus, sušvelnina kvėpavimo takų ligų simptomus, turi daug vitamino C, padeda kovoti su depresija, stresu, blogu miegu (užtenka vien baziliko kvapo). Taip pat bazilikai naudingi dantims. Dėl antibakterinių savybių padeda išvengti ėduonies, dantų apnašų ir kitų burnos problemų. Taigi kaip puikiai panaudoti šį vertingą prieskonį? Ogi pasigaminti Italijoje taip mėgstamą padažą, kuriuo galima pagardinti makaronų patiekalus arba tiesiog užsitempti ant baltos duonos skrebučio. Gaminimo procesas visai paprastas.
PALIKTI ATSILIEPIMĄ
El. pašto adresas nebus publikuotas.