Naminis vištienos paštetas

  • recipe image cover
  • recipe image cover

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Sekmadieniniai eksperimentai arba VIŠTIENOS UŽTEPĖLĖ (PAŠTETAS) Kaip jau gal pastebėjot, mėgstu vienu gaminimu pasigaminti bent 2 patiekalus bent 2 dienoms. Ingredientai taip pat lengvai įsimenami - visko po 2. Valgom dviese. Iš vištienos ketvirčių - sultinys sriubai. Apie sultinį ir sriubą nebesikartosiu, nes jau ne kartą rašiau. Iš sultinio galima pasigaminti bet kokią daržovių, kruopų, pupelių ar makaronų sriubą, padėti į šaldytuvą ir bet kada praalkus pasišildyti. Šįkart eksperimentavau su iš sultinio išgriebta vištiena. Su ta vadinama dešra eksperimentuoju, žiūrėsiu, ar sukietės iki ryto. Skonis labai puikus, vyras gal labiau norėtų aštrumo, bet man nuo svogūno ir česnako pakanka, tai ne bėda - pasibarstys atskirai prieskonių, arba kitą kartą pamėginsiu vieną dalį daryti švelnesnę, o kitą dalį su jalapenais. Pigus patiekalas, tinkantis tiek kasdienai, pusryčiams vietoj pirktos dešros, tiek vakarėliams.

Ingredientai

2 vištienos ketvirčiai - 1,84 eur (2,25 eur/kg),
šiek tiek sultinio nuo virtos vištienos (apie 50-100 g),
2 morkos (t.y. 0,5 nukaulintos mėsos svorio, man prireikė 170 g),
2 vid. svogūnai,
2 skiltelės česnako,
70-100 g sviesto.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Vištienos ketvirčius atidžiai nukaulinau, kad neliktų net smulkiausio kauliuko, odą nulupau. Gavosi 340 g mėsos. Sublenderiavau indelyje su 2 peiliukais įpylus šlakelį sultinio (stengtis kuo mažiau), kad geriau išsiplaktų.
2
Keptuvėje ant aliejaus pakepinau smulkintus svogūnus, o kai jie apkepė, sudėjau tarkuotas morkas, įbėriau druskos ir juodų maltų pipirų. Jei trūksta skysčio, įpyliau ne aliejų, bet šiek tiek vandens, kad daržovės pasitroškintų. Pabaigoje sudėjau kapotą česnaką, Po 2 min. išjungiau, keptas daržoves perdėjau šiek tiek pravėsti į kitą indą, kartu įdėjau sviestą, kad tik lengvai patirptų. Daržovių ir sviesto mišinį išblenderiavau tame pačiame indelyje, kaip ir vištieną. Mano indelis nedidelis, todėl atskirai blenderiavau mėsą ir daržoves, jei didesnis - galima viską kartu. O po to viską gerai išsukau iki vientisos masės šaukštu.
3
Dalį iškart patepiau ant juodos duonos ir užkandukas ant stalo, dalį susukau į maistinę plėvelę ir į šaldytuvą, likusią dalį tiesiog palikau inde šaldytuve pasitepimui.